Thuisbatterijen: De keuze tussen DC- en AC-gekoppelde systemen

  • Door: Niels
  • 17 jul, 2023

Bij de beslissing om thuisbatterijen te installeren, is er vaak verwarring over het kiezen tussen DC- (gelijkstroom) en AC- (wisselstroom) gekoppelde systemen. Hier is een overzicht van beide typen en hun voordelen.

Verbeteren van het energielabel

Het hebben van zonnepanelen op je dak draagt bij aan een beter energielabel. Een gunstig energielabel (A of B) maakt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers, die op hun beurt minder energiekosten hebben.

DC-Gekoppelde Batterijen

Een van de prominente merken in deze categorie is de SolarEdge Home batterij.

SolarEdge Home Batterij 400V en 48V:

Efficiëntie: Met deze batterijen kunt u overtollige zonneproductie opslaan en stroom opsparen voor nachtelijk gebruik, bewolkte dagen en piekuren. Ze zijn ook uitgerust met noodstroomopties voor stroomuitval.

Integratie: Ze werken naadloos samen met SolarEdge omvormers en bieden een geïntegreerde oplossing.

Veiligheid: Ze zijn ontworpen met de strengste normen voor brandveiligheid in gedachten en bieden bescherming tegen thermische voorvallen.

Installatie: De batterijen zijn ontworpen voor snelle installatie met flexibele plaatsingsmogelijkheden, zowel binnen als buiten.

AC-Gekoppelde Batterijen

Een populaire keuze in deze categorie is de KSTAR BluE-S 3680D Hybrid Inverter.

KSTAR BluE-S 3680D Hybrid Inverter:

Veelzijdigheid: Omdat het een op zichzelf staand systeem is, bent u niet gebonden aan een specifiek merk omvormer of zonnepaneel.

Efficiëntie: Ontworpen met een dubbele MPPT voor maximale energie-output.

Flexibiliteit: Ondersteunt zowel lithium-ion- als loodzuurbatterijen.

Betrouwbaarheid: Kan snel omschakelen naar de back-upmodus tijdens stroomuitval.

Investeren in de toekomst

Zonnepanelen zijn een langetermijninvestering. Ze tonen aan dat de woning is voorbereid op de toekomst, een belangrijk verkoopargument nu duurzaamheid steeds hoger op de agenda staat bij woningkopers.

Het installeren van zonnepanelen is dus niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor de waarde van je woning. Ze kunnen het energielabel van je huis verbeteren, je maandelijkse energiekosten verlagen en je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.

Conclusie

Bij het kiezen tussen DC- en AC-gekoppelde batterijen, is het essentieel om uw behoeften en voorkeuren te overwegen. Beide systemen bieden unieke voordelen. Ongeacht uw keuze, het investeren in thuisbatterijen is een stap in de richting van een duurzamere en energie-efficiënte toekomst.

Vragen of benieuwd wat er mogelijk is?

Voor meer vragen of een gedetailleerde uitleg over deze producten, kunt u contact met ons opnemen of onze projectpagina bezoeken om enkele van onze eerdere installaties te bekijken.

Offerte aanvragen Contact

Gerelateerde berichten

Hoe een thuisbatterij je voorbereidt op energie-uitdagingen van de toekomst
Hoe een thuisbatterij je voorbereidt op energie-uitdagingen van de toekomst

De toekomst van energie is onvoorspelbaar, met mogelijke stroomuitvallen, extreme weersomstandigheden en stijgende energieprijzen. In deze post verkennen we hoe een thuisbatterij je kan helpen voorbereid te zijn op deze uitdagingen, door je woning veerkrachtiger en zelfvoorzienender te maken.

De toekomst in huis: waarom een thuisbatterij een gamechanger is
De toekomst in huis: waarom een thuisbatterij een gamechanger is

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is de thuisbatterij een gamechanger. Deze technologie maakt een nieuw niveau van energieonafhankelijkheid mogelijk, en in deze blogpost leggen we uit waarom.